COOKING SUGAR, SUGAR

Σήμερα φτιάχνουμε ένα παραδοσιακό Ιταλικό γλυκό: Πεντανόστιμο κέικ ρυζιού 


8 Ιουνίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε ένα παραδοσιακό Ιταλικό γλυκό: Πεντανόστιμο κέικ ρυζιού 

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του ζεστού κέικ όταν βγαίνει από τον φούρνο και πλημμυρίζει το δωμάτιο.

Υλικά 

150 γρ. ρύζι 

1 λίτρο φρέσκο γάλα 

150 γρ. ζάχαρη 

3 αυγά 

4 κουταλιές λικέρ μαρασκίνο και κονιάκ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι και νερό. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια με το που κρυώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το λικέρ, το ξύσμα από το λεμόνι και τα αυγά ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το αφήνουμε για δυο ώρες. 

Ύστερα ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, απλώνουμε ένα στρώμα ζάχαρη στην ακόμα ακόμα ζεστή επιφάνεια και βρέχουμε με μερικές κουταλιές λικέρ. 

Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.