Λαχταριστό κέικ με φουντούκια χωρίς αλεύρι και βούτυρο

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Αξίζει να φτιάξετε αυτό το κέικ και να το μοιραστείτε με όσους αγαπάτε.

Υλικά

300 γρ. ψίχα φουντουκιού 

5 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι από ασπράδια)

250 γρ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

Φουντούκια χοντροκομμένα για το πασπάλισμα (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ψίχα φουντουκιού, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και σε ένα δεύτερο μπολ ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να έχουμε σφιχτή μαρέγκα. 

Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στο μείγμα με τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά. 

Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.

Πηγή φωτογραφίας: https://klaraslife.com