Αξίζει να φτιάξετε αυτό το κέικ και να το μοιραστείτε με όσους αγαπάτε.
Υλικά
300 γρ. ψίχα φουντουκιού
5 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι από ασπράδια)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Φουντούκια χοντροκομμένα για το πασπάλισμα (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ψίχα φουντουκιού, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και σε ένα δεύτερο μπολ ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να έχουμε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στο μείγμα με τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
Πηγή φωτογραφίας: https://klaraslife.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.