Το πιο νόστιμο και εύκολο αλμυρό κέικ γιαουρτιού με ζαμπόν και τυρί

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Ένα αλμυρό κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.  

Υλικά 

375 γρ. γιαούρτι

235 γρ. αλεύρι 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

200 γρ. ζαμπόν

250 γρ. τριμμένο κίτρινο αλμυρό τυρί 

Εκτέλεση 

Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη ζύμη : βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 αυγό, ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Καλύπτουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη μισή ζύμη και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα στρώμα τυρί και ζαμπόν και μετά ένα άλλο στρώμα τυριού και ένα τελευταίο στρώμα ζαμπόν. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη πάντα χρησιμοποιώντας το κουτάλι, ακόμα κι αν φαίνεται λίγη  η ζύμη στο μαγείρεμα τότε θα αυξηθεί. Βουρτσίζουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά έως ότου η επιφάνεια πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.