Μια ελαφριά και λαχταριστή κερασόπιτα, στυλ κέικ με φρέσκα ζουμερά κεράσια για να την απολαύσετε με την οικογένεια σας όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
250 γρ. κεράσια
50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
130 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα σόγιας
150 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγιά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το γάλα γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και παχιά ζύμη.
Κόβουμε τα κεράσια στη μέση, τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε τα πάντα. ‘Ύστερα ρίχνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και ψήνουμε το κέικ στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.