Μια υγιεινή και εύκολη ιδέα για να δροσιστείτε το καλοκαίρι και μια εναλλακτική λύση για να απολαύσετε παγωτό με λίγες θερμίδες.
Υλικά
2 μπανάνες (αρκετά ώριμες)
200 γραμμάρια φράουλα
1/2 λεμόνι (ο χυμός)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα δοχείο που μπορεί να μπει στην κατάψυξη και στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε λίγο για να πάει παντού ο χυμός λεμονιού, στη συνέχεια κλείνουμε το δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 με 4 ώρες.
Όταν τα φρούτα έχουν παγώσει τα μεταφέρουμε σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή κρεμώδη υφή. Το παγωτό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.