Αφράτο και ελαφρύ Ιαπωνικό cheesecake

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020

Πρόκειται για ένα cheesecake, με μαλακή, υγρή και ελαφριά υφή, τόσο απαλό σαν χνούδι, που δύσκολα θα αντιστεκόταν κανείς, να καταναλώσει δεύτερο και τρίτο κομμάτι.

Υλικά

50 γρ. βούτυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

100 ml γάλα

6 αυγά

30 γρ. αλεύρι 

30 γρ. καλαμποκάλευρο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Χυμό από ένα λεμόνι

150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμας, το βούτυρο και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα υδαρές μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε το κανονικό αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε. 

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε τους κρόκους των μείγμα και ανακατεύουμε. 

Στη συνέχεια χτυπάμε καλά με ένα σύρμα τα ασπράδια όταν αρχίζουν να αφρίζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε το μίγμα με το τυρί κρέμα και ρίχνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 ° C για μία ώρα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.buonissimo.it