Βελούδινη και πεντανόστιμη σάλτσα σοκολάτας χωρίς γάλα, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά
6 Σεπτεμβρίου 2020
Εύκολη επικάλυψη σοκολάτας για κέικ, για βάφλες, για κρέπες, για τούρτα, για παγωτό, για σοκολατόπιτα και ό,τι άλλο σας αρέσει.
Υλικά
150 ml νερού
50 γραμμάρια κακάο (πικρό)
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν απορροφηθεί όλο το νερό, θα πρέπει να έχουμε μια απαλή κρέμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά, ανακατεύοντας, και βράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο.
Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.