Βελούδινη και πεντανόστιμη σάλτσα σοκολάτας χωρίς γάλα, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020

Εύκολη επικάλυψη σοκολάτας για κέικ, για βάφλες, για κρέπες, για τούρτα, για παγωτό, για σοκολατόπιτα και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Υλικά 

150 ml νερού

50 γραμμάρια κακάο (πικρό)

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν απορροφηθεί όλο το νερό, θα πρέπει να έχουμε μια απαλή κρέμα.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά, ανακατεύοντας, και βράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it