COOKING SUGAR, SUGAR

Δροσιστικό σορμπέ λεμόνι: Το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα


13 Αυγούστου 2020

Δροσιστικό σορμπέ λεμόνι: Το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα

Και ποιος δεν λατρεύει το σορμπέ λεμόνι. Αυτό το γλυκόξινο παγωτό που σε δροσίζει τα ζεστά μεσημέρια. 

Υλικά 

  • 7 λεμόνια (280 ml χυμού)
  • 180 ml νερού
  • 150 γρ.  ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φρέσκο δυόσμο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε τη φλούδα, προσέχοντας να μην αφαιρέσουμε το λευκό, πικρό μέρος. Τα κόβουμε στη μέση και τα πιέζουμε για να μαζέψουμε τον χυμό. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βυθίζουμε τις φλούδες αό τα λεμόνια και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και έχουμε ένα λείο σιρόπι. 

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια φιλτράρουμε το σιρόπι για να αφαιρέσουμε τις φλούδες και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια. 

Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και το προσθέτουμε στο σιρόπι. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα ταψί και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, ανακατεύοντας κάθε μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, ανακατεύουμε γρήγορα για τελευταία φορά και σερβίρουμε το σορμπέ σε γυάλινα ποτήρια. Διακοσμούμε με μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας.

Πηγή φωτογραφία: www.cucchiaio.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.