Τιραμισού της τεμπέλας: Γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά για να φτιάξετε ένα εύκολο τιραμισού

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Τιραμισού (tiramisù) στα Ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με”. Όνομα, που δόθηκε στο γλυκό, λόγω της ενέργειας του καφέ σε συνδυασμό με την συνολική γευστική εμπειρία που προσφέρει.

Παρακάτω, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα υπέροχο τιραμισού, με το οποίο είναι βέβαιο πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά 

500 γρ. μασκαρπόνε

400 γρ. ζάχαρης

200 γρ. ασπράδι αυγού 

Καφέ εσπρέσο

300 γρ. σαβαγιάρ

Κακάο χωρίς ζάχαρη 

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 γρ. νερό για να φτιάξουμε σιρόπι. Όταν το σιρόπι φτάσει σε θερμοκρασία 105 ° C, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα. 
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη ζάχαρη και όταν το θερμόμετρο φτάσει  στους 118 ° C, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι, χτυπώντας αρκετά μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα. 

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στη μαρέγκα χτυπώντας για λίγο με το σύρμα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε 3 σαβαγιάρ, ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ εσπρέσο και μερικές γενναιόδωρες κουταλιές κρέμας. Συμπληρώνουμε με το κακάο από πάνω.

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it/ricette/