Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι σπιτικά και είναι κατάλληλα για κάθε στιγμή!
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
125 ml γιαούρτι
80 γρ. βούτυρο
320 γρ αλεύρι 00
50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
8 γρ. μαγιά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και ελαφρώς αφράτο. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη μαγιά, το κανονικό αλεύρι και το αλεύρι καλαμποκιού.
Ανακατεύουμε με ένα χειροκίνητο μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Εάν το μείγμα είναι κολλώδες, μπορούμε να υγράνουμε ελαφρά τα χέρια μας με νερό για να πλάθουμε πιο εύκολα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 10-15 λεπτά. Αφού παρέλθει ο υποδεικνυόμενος χρόνος, βεβαιωνόμαστε ότι τα μπισκότα έχουν πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα και, στη συνέχεια, αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν.
Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.