COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο νόστιμο τοστ με σοκολάτα, μπανάνες και φιστίκια


23 Σεπτεμβρίου 2020

Το πιο νόστιμο τοστ με σοκολάτα, μπανάνες και φιστίκια

Το σημερινό τοστ είναι τόσο γλυκό που θα σας ξετρελάνει...

Υλικά

50 γραμμάρια σοκολάτα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 

100 γρ. καστανή ζάχαρη

25 γρ. αλατισμένα φιστίκια

8 φέτες ψωμί 

4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

2 ώριμες μπανάνες

Υλικά 

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα και ένα σκεύος (μπολ ανοξείδωτο ή γυάλινο) που να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία. Ακουμπάμε το σκεύος πάνω στο στόμιο της κατσαρόλας. Βάζουμε στην βάση της κατσαρόλας 4-5 εκ.νερό. Βράζουμε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει ήπιος βρασμός. Ρίχνουμε στο μπολ τα 2/3 της σοκολάτας. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η πρώτη δόση, προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία η σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάνε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 200 ml νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύομε μέχρι να έχουμε μια ελαφριά καραμέλα. Προσθέτουμε τα φιστίκια στη ζάχαρη και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό (25 ml) για να γίνει λίγο πιο υγρή η καραμέλα. 

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και την κόβουμε σε φέτες. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο για μερικά λεπτά, απλώνουμε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο σε 4 από αυτές και στη συνέχεια διανέμουμε τη σοκολάτα, τις μπανάνες και στην κορυφή ρίχνουμε την καραμέλα φυστικιών. Κλείνουμε το τοστ με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.