COOKING SUGAR, SUGAR

Απολαμβάνουμε την πιο νόστιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο και χωρίς πολλές τύψεις


1 Οκτωβρίου 2020

Απολαμβάνουμε την πιο νόστιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο και  χωρίς πολλές τύψεις

Εύκολη μηλόπιτα, χωρίς βούτυρο για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας χωρίς πολλές τύψεις αλλά με την γεύση των γλυκών ψημένων μήλων.

Υλικά

350 γρ. αλεύρι 00

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι baking powder

6 μήλα

1 λεμόνι

80 ml αραβοσιτέλαιο

130 ml νερού

Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε 3 μήλα. Τα κόβουμε σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού για να αποφύγουμε να μαυρίσουν.  

Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα χειροκίνητο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το αναμεμιγμένο νερό και λάδι, συνεχίζοντας να χτυπάμε ελαφρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους κύβους μήλου, ανακατεύοντας τη ζύμη με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε τη σκόνη κανέλας ή τριμμένη φλούδα λεμονιού για γεύση.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα. Πλένουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα μήλα πάνω από το μίγμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα να κρυώσει και απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it/ricette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.