Μερικές φορές θέλουμε κάτι απλό, κάτι γλυκό, κάτι που να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους…Ένα γλυκό που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλη μέρα, με το πρωϊνό μου, με την απογευματινή υπογλυκαιμία, σα σνακ ή και -γιατί όχι;- σαν επιδόρπιο.
Υλικά
300 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
300 ml γάλα
1 αυγό
80 γραμμάρια σπορέλαιο
100 γραμμάρια αλεύρι 00
120 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια σταφίδες
80 γραμμάρια καρύδια
Τριμμένο ξύσμα από 1/2 λεμονί
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ψωμί για να φύγει το πολύ γάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε το μείγμα με το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, τα χοντροκομμένα καρύδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον στους 170 βαθμούς για περίπου 55-60 λεπτά. Όταν πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα στην επιφάνεια και στο εσωτερικό είναι υγρό, τότε είναι έτοιμο.
Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.