Σήμερα απολαμβάνουμε γλυκό ψωμί με σταφίδες και καρύδια

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Μερικές φορές θέλουμε κάτι απλό, κάτι γλυκό, κάτι που να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους…Ένα  γλυκό που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλη μέρα, με το πρωϊνό μου, με την απογευματινή υπογλυκαιμία, σα σνακ ή και -γιατί όχι;- σαν επιδόρπιο.

Υλικά

300 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί

300 ml γάλα

1 αυγό

80 γραμμάρια σπορέλαιο

100 γραμμάρια αλεύρι 00

120 γραμμάρια ζάχαρη

80 γραμμάρια σταφίδες

80 γραμμάρια καρύδια

Τριμμένο ξύσμα από 1/2 λεμονί

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ψωμί για να φύγει το πολύ γάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε.  Αρωματίζουμε το μείγμα με το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, τα χοντροκομμένα καρύδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον  στους 170 βαθμούς για περίπου 55-60 λεπτά. Όταν πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα στην επιφάνεια και στο εσωτερικό είναι υγρό, τότε είναι έτοιμο. 
 

Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it