Αφράτο κέικ με τζίντζερ και λεμόνι χωρίς βούτυρο

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε ένα λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ με τη ξεχωριστή γεύση του φρέσκου τζίντζερ και του λεμονιού

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι

250 γραμμάρια  γιαούρτι

170  γραμμάρια μέλι 

2 αυγά

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 φρέσκο τζίντζερ

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα αυγά και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και ένα κομμάτι φρέσκο τριμμένο τζίντζερ .

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας να κτυπάμε με το ηλεκτρικό μίξερ και στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. 

Όταν έχουμε αποκτήσει μια ομαλή και ομοιογενή ζύμη χωρίς σβώλους, τη βάζουμε σε μια φόρμα και ψήνουε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Πριν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα για να ελέγξουμε αν έχει μαγειρευτεί το εσωτερικό.

Photo credits: blog.giallozafferano.it