Φτιάχνουμε την απόλυτη λιχουδιά του χειμώνα: Μικρά λάβα κέικ χωρίς βούτυρο 

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Τα σημερινά κεκάκια είναι πραγματικά ακαταμάχητα. Θα τα λατρέψετε. 

Υλικά 

150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

2  αυγά

80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

80 γραμμάρια σπορέλαιο

25 γραμμάρια αλεύρι 00

10 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τη σκοτεινή σοκολάτα και τη  λιώνουμε το σε μια κατσαρόλα σε μπέιν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε ένα αφρώδες μείγμα. Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Παίρνουμε μερικά καλούπια μιας χρήσης από αλουμίνιο,  τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και μοιράζουμε το μίγμα, αλλά όχι μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσει. Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά.

Η φάση μαγειρέματος είναι σημαντική. Τα κεκάκια είναι στο σωστό σημείο μαγειρέματος όταν έχει σχηματιστεί ένα είδος φλοιού. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και απολαμβάνουμε.