COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο κέικ σοκολατας με ρικότα χωρίς βούτυρο


22 Νοεμβρίου 2020

Αφράτο κέικ σοκολατας με ρικότα χωρίς βούτυρο

Ιδανικό για σνακ ή να συνοδεύσει τον καφέ σας. Το τέλειο σοκολατένιο κέικ

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι 00

250 γραμμάρια ρικότα

150 γραμμάτια ζάχαρη

100 γραμμάρια κουβερτούρα 

2 κουταλιές γάλα

2 αυγά

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε ένα σκεύος  (μπολ ανοξείδωτο ή γυάλινο) που να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία και το ακουμπάμε πάνω στο στόμιο της κατσαρόλας. Βάζουμε στην βάση της κατσαρόλας 4-5 εκ.νερό. Βράζουμε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει ήπιος βρασμός. Ρίχνουμε στο μπολ τα 2/3 της σοκολάτας. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανακατέψτε με μαρίζ. Μόλις λιώσει η πρώτη δόση, προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία η σοκολάτα.

Βάζουμε τη ρικότα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας με οδοντογλυφίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.