
Κλασσικοί και αγαπημένοι, τους μυρωδάτους λουκουμάδες τους γνωρίσαμε σαν παιδιά, και τώρα τους μαθαίνουμε και στα παιδιά μας.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 ποτήρια χλιαρό νερό
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι θυμαρίσιο
1 φλ. νερό
Κανέλλα
Καρύδια ψίχα αλεσμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και μετά το νερό σιγά-σιγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Ύστερα προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας μικρά κομμάτια ζύμης και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τα τηγανίζουμε για μερικά λεπτά, ενώ με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάμε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε την πρώτη δόση σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει με το μείγμα της ζύμης.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στους λουκουμάδες στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο