Η συνταγή για τους πιο απολαυστικούς λουκουμάδες

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κλασσικοί και αγαπημένοι, τους μυρωδάτους λουκουμάδες τους γνωρίσαμε σαν παιδιά, και τώρα τους μαθαίνουμε και στα παιδιά μας. 

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

2 φακελάκια ξερή μαγιά

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

2 ποτήρια χλιαρό νερό

Για το σιρόπι

2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. μέλι θυμαρίσιο

1 φλ. νερό

Κανέλλα

Καρύδια ψίχα αλεσμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και μετά το νερό σιγά-σιγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Ύστερα προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας μικρά κομμάτια ζύμης και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τα τηγανίζουμε για μερικά λεπτά, ενώ με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάμε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε την πρώτη δόση σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει με το μείγμα της ζύμης. 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στους λουκουμάδες στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια