Υγιεινά muffins με μπανάνα και σοκολάτα χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

Λαχταριστή συνταγή που την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις 

Υλικά

150 γραμμάρια βρώμη

2 μπανάνες

200 γραμμάρια γιαούρτι

2 αυγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

50 γραμμάρια ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο

60 γραμμάρια κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάνε με το μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, τις μπανάνες σε κομμάτια, τη βρώμη, τη σόδα και τη μαγιά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Στη συνέχεια απενεργοποιούμε το μπλέντερ και ρίχνουμε τα μισά κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 

Παίρνουμε το μίγμα και το μοιράζουμε στις ειδικές φόρμες για muffins. Γεμίζουμε περίπου τα 2/3 γιατί όταν ψηθούν θα φουσκώσουν. Από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.