Πεντανόστιμη γλυκιά τάρτα με ρικότα και σοκολάτα  

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο που θα κατακτήσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους με την εκπληκτική γεύση της.

Υλικά

360 γρ. αλεύρι

180 γρ. βούτυρο 

140 γρ. συμπυκνωμένο γάλα 140 g

Αλάτι 

Για την κρέμα

600 γρ. ρικότα 

150 γρ. συμπυκνωμένο γάλα 

100 γρ. κομμάτια μαύρης σοκολάτας 

Φλούδα 1 πορτοκαλιού 

1 βανίλια

Εκτέλεση 

Χτυπάμε με το μπλέντερ το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε στη μέση το γάλα και πλάθουμε με το χέρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο. 

Για την κρέμα: σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Εν τω μεταξύ παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί και αφαιρούμε το περίσσευμα. Τη ζύμη που απομένει, την κόβουμε σε λωρίδες. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και τελειώνουμε με τις λωρίδες της ζύμης. Ψήνουμε στον φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα. 
 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.giallozafferano.it/