Το γλυκό αυτό σνακ είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο και είναι τέλειο για τις απογευματινές λιγούρες.
Υλικά
2 μήλα
150 γραμμάρια ρικότα
200 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό + 1 κρόκο
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα 1 λεμονιού
60 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ρικότα με το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, μια πρέζα κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου στο μίγμα και ανακατεύομε,
Με τη βοήθεια δύο κουταλιών της σούπας, φτιάχνουμε τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά, αφαιρούμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε την περίσσεια λαδιού και τους περνάμε τα ενώ είναι ακόμη ζεστοί από την κοκκοποιημένη ζάχαρη και την σκόνη κανέλας.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.