COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο νόστιμα κρουασάν χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά


9 Μαΐου 2021

Τα πιο νόστιμα κρουασάν χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά

Σήμερα, μπορείτε να πειραματιστείτε με την πιο νόστιμη συνταγή που θα σας προσφέρει μια γλυκιά γευστική απόλαυση.

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

50 γρ. ζάχαρη

45 ml. σπορέλαιο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 πρέζα αλάτι

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

1 μήλο

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Κανέλα για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη ένα κουτάλι, και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά τη ζύμη με τα χέρια σας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία λεία, μαλακή και συμπαγή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Κόβουμε το μήλο σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την καστανή ζάχαρη, τη μαρμελάδα και λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα κομμάτια μήλου να είναι μαλακά.

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλά κομμάτια και κόβουμε στα 8 στο σχήμα της πίτσας. Στη βάση από κάθε τρίγωνο βάζουμε μια κοφτή κ.γ από το μίγμα με το μήλο, ρίχνουμε ένα κ.γ ζάχαρη και κανέλα.

Αλείφουμε την κάθε κορυφή με λίγο λάδι και τυλίγουμε από την περιφέρεια δημιουργώντας το σχήμα από το κρουασάν.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μόλις ετοιμάσουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.