
Αυτά τα υπέροχα τρουφάκια είναι το γλυκό που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι στη ζωή και στη κουζίνα σου.
Υλικά
125 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
250 γρ. μπισκότα
170 γρ. ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 βανίλιες σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ.
Το μίγμα πρέπει να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε μικρές σφαίρες και τις περνάμε από κακάο ή από καρύδα ή ό,τι άλλο προτιμάμε. Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξουν και ύστερα τα απολαμβάνουμε.
Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (4 - 10/8/25) - Η ενέργεια μπλοκάρεται, η κούραση συσσωρεύεται και το συναίσθημα γίνεται θολό και φορτισμένο
- Πελοπόννησος: 5 προορισμοί που μοιάζουν με νησί (αλλά είναι καλύτεροι)
- 5 μονοήμερες αποδράσεις με αυτοκίνητο, για να μην “λιώσεις” τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.