Δροσερό και ελαφρύ παγωτό γιαούρτι με φρέσκες φράουλες

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Το παγωτό  γιαούρτι  είναι πιο υγιεινό από το παγωτό, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι σπιτικό.

Υλικά

500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες

Χυμό από 1 λεμόνι

200 γρ. ζάχαρη προαιρετικά

1 πρέζα αλάτι

1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 

1/2 φλιτζάνι γάλα 

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα φρούτα να μαλακώσουν. 

Ύστερα πολτοποιούμε το μίγμα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ και το αφήνουμε να κρυώσει.  Στη συνέχεια σε ένα μπολ που να μπαίνει και στην κατάψυξη, χτυπάμε με ένα σύρμα τις φράουλες με το γιαούρτι και το γάλα. Όταν αναμιχθούν όλα τα υλικά βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για μία ώρα.

Με το που περάσει η ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον 3-4 φορές και το παγωτό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.