Λαχταριστό μπριός με σοκολάτα

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021

Μπριός με σοκολάτα, ένα κομμάτι για τον καφέ, ένα για μετά το μεσημεριανό, ένα για το παιδί και δεν θα μείνει ψίχουλο.

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι 

40 γραμμάρια κοκκοποιημένη ζάχαρη

40 ml πλήρες γάλα

7 γραμμάρια μαγιά μπύρας

90 γραμμάρια αυγά

80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

15 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

½ βανίλια

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

15 γραμμάρια μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα, στη συνέχεια να λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει. Στη συνέχει την αφήνουμε να κρυώσει. 

Ύστερα προσθέτουμε στη σοκολάτα το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει κρέμα. 

Στο μπολ ενός μίξερ, χτυπάμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μέλι, το κακάο, τη βανίλια, τα αυγά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας αργά το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και σοκολάτας, ζυμώνοντας με τον γάντζο.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μάζα, και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Βγάζουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε μια μπάλα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει, θα χρειαστούν περίπου 3 ώρες.

Ύστερα χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίδια στρογγυλά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί 25x11 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά (περίπου 1 ώρα).

Στη συνέχεια ψήνουμε το μπριος  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Photo credits: www.cucchiaio.it/ricetta/ricetta-torta-pesche/