COOKING SUGAR, SUGAR

Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς γάλα


10 Σεπτεμβρίου 2021

Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς γάλα

Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο και ελαφρύ κέικ σοκολάτας που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά 

Υλικά

335 γρ. νερό

225 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη

80 γρ. μαύρη σοκολάτα 

90 γρ. σπορέλαιο 

16 γρ. μαγιά σε σκόνη για κέικ 

1 φλούδα πορτοκαλιού 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι με ρίχνουμε το νερό και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε τη ζάχαρη και, με τη βοήθεια ενός σύρματος, ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη για να διαλυθεί.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων. Η θερμότητα θα βοηθήσει να διαλυθούν τα υλικά στο νερό.

Όταν τα υλικά αναμειχθούν τελείως και δεν έχουμε σβώλους, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.  Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά το μίγμα στο μπολ.

Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι. 

Όταν το μείγμα σοκολάτας και ζάχαρης κρυώσει, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, φροντίζοντας να το ανακατεύουμε έντονα με ένα σύρμα χειρός για να αποφύγουμε και πάλι τον σχηματισμό σβώλων και έτσι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προχωρήστε ρίχνουμε αργά το λάδι και, μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, τρίβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού. 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών. Τέλος, λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 50 λεπτά. Το Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.