Αφράτο κέικ με ροδάκινα και γιαούρτι 

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021

Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ φρουτένιο και μυρωδάτο που εάν το δοκιμάσετε θα το βρείτε απολαυστικό.

Υλικά

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

180 γραμμάρια κοκκοποιημένης ζάχαρης

100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

250 γραμμάρια γιαούρτι

250 γρ αλεύρι 00

Ξύσμα 1/2 λεμονιού τριμμένο

16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ για κέικ

4 ροδάκινα 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι.  

Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, το ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλευρωμένο. 

Ύστερα τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, ελέγχοντας το μαγείρεμα με μια οδοντογλυφίδα. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Photo credits :www.cucchiaio.it/ricette/pag_6/