Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ φρουτένιο και μυρωδάτο που εάν το δοκιμάσετε θα το βρείτε απολαυστικό.
Υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμάρια κοκκοποιημένης ζάχαρης
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια γιαούρτι
250 γρ αλεύρι 00
Ξύσμα 1/2 λεμονιού τριμμένο
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ για κέικ
4 ροδάκινα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, το ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλευρωμένο.
Ύστερα τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, ελέγχοντας το μαγείρεμα με μια οδοντογλυφίδα. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Photo credits :www.cucchiaio.it/ricette/pag_6/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.