COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη μαρμελάδα σύκο


11 Σεπτεμβρίου 2021

Υπέροχη μαρμελάδα σύκο

Το να φτιάξετε μαρμελάδα σύκο είναι πραγματικά πανεύκολο και ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά

1 κιλό σύκα

400 γραμμάρια ζάχαρης

1 λεμόνι

50 γραμμάρια αμύγδαλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε 4 μέρη, και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό και την τριμμένη φλούδα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε  για 30 λεπτά.

Ύστερα μεταφέρουμε τα σύκα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα

Όταν η μαρμελάδα φαίνεται έτοιμη, τη δοκιμάζουμε για να δούμε εάν έχει τη σωστή πυκνότητα, η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν ρίξουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα πιατάκι και είναι στέρεη. 

Με τη βοήθεια μιας κουτάλας βάζουμε τη μαρμελάδα σύκου μέσα στα αποστειρωμένα βάζα (για να αποστειρώσετε τα βάζα, γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε το, στη συνέχεια βυθίστε τα ανοιχτά γυάλινα βάζα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου δέκα λεπτά. Υστέρα τα αφήνουμε να στεγνώσουν ανάποδα σε καθαρό πανί). Από πάν προσθέτουμε τα αμύγδαλα. 

Στη συνέχεια κλείνουμε με το καπάκι και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν, για να δημιουργήσουμε ένα κενό και να αποφύγουμε το σχηματισμό μούχλας.

Μόλις κρυώσει το βάζο, το αναποδογυρίζουμε ξανά και το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μέχρι να είναι έτοιμο για κατανάλωση.
 

Photo credits: www.misya.info/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.