Η ωραιότερη τούρτα σοκολάτας, εύκολη στην παρασκευή και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα.
Υλικά
220 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
200 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
450 ml γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
3 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Συμπιέζουμε καλά τη βάση με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη μαύρη σοκολάτα, τη γάλακτος και τη λευκή. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 150 ml γάλα και 200 ml κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε ένα φύλλο ζελατίνης και τη μαύρη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για να λιώσουμε τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα.
Ρίχνουμε την πρώτη στρώση μαύρης σοκολάτας στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα και μόλις πήξει ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτός. Και πάλι μόλις πήξει ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
Όταν κρυώσει, την αφαιρούμε το από τη φόρμα και απολαμβάνουμε.
Photo credits://www.misya.info
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.