Λαχταριστό κέικ καρότου με φουντούκια

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Μια εύκολη συνταγή  ιδανική για ένα υγιεινό και γνήσιο πρωινό ή για ένα απολαυστικό μεσημεριανό σνακ.

Υλικά

200 γραμμάρια καρότα

160 γραμμάρια καστανής ζάχαρης

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 φασόλι βανίλιας

100 γρ. φουντούκια

100 ml σπορέλαιου

3 αυγά

250 γραμμάρια. αλεύρι 

16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα φουντούκια στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια υφή σαν αλεύρι. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα ψιλικόβουμε στο μίξερ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και το λάδι. Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με τον ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, τόσο ώστε να αναμειχθούν όλα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι φουντουκιού και τα καρότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Photo credits://www.cucchiaio.it/ricetta