Πάμε να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και κλασικά ψωμιά και να φτιάξουμε ένα γεμάτο γεύση μπανανόψωμο με σοκολάτα και πέκαν.
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι 00
180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 αυγά
300 γραμμάρια μπανάνες (περίπου 3)
100 ml σπορέλαιο
70 γρ. πεκάν
70 γρ. κομματάκια σοκολάτας
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σε σκόνη)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε το μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει. Σε αυτό το σημείο, μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας με το μίξερ.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα πεκάν με ένα μαχαίρι και όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τα προσθέτουμε μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας (αφήνουμε στην άκρη λίγα ολόκληρα καρύδια και μερικά κομμάτια σοκολάτα). Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτουμε τα ολόκληρα πέκαν και τη σοκολάτα που κρατήσαμε στην άκρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα και όταν είναι έτοιμο το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
photo credits ://www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.