COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα


9 Δεκεμβρίου 2021

Υπέροχη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για γιορτινές συνταγές βρίσκονται στο απόγειο. Γι αυτό και σήμερα σας προτείνουμε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

2 αυγά

500 γραμμάρια βούτυρο

2/3 φλ. ζάχαρη

1 κ. γλυκού σόδα

200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα

1 γλ. Λικέρ

Υλικά για το γλάσο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο για δέκα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Εν τω μεταξύ διαλύουμε τη σόδα στο λικέρ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα. Ύστερα προσθέτουμε το λικέρ και το αλεύρι στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας κούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.

Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει απλώνουμε το γλάσο. Αν θέλετε χρωματιστό γλάσο, προσθέτετε δυο-τρεις σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.