Υλικά
8 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι κονιάκ
2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλυκού κανέλα
2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλυκού σόδα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, ζάχαρη, κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα και ζυμώνουμε καλά.
Ύστερα πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Για το σιρόπι παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα και ιδανικά καλό θα είναι ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.