COOKING SUGAR, SUGAR

Πεντανόστιμα ραβιόλι γεμιστά με κολοκύθα και σοκολάτα


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2021

Πεντανόστιμα ραβιόλι γεμιστά με κολοκύθα και σοκολάτα
www.contemporaneofood.com
Μια μπουκιά από αυτά τα λαχταριστά γλυκά ραβιόλι θα σας κάνει να αναρωτηθείτε γιατί δεν τα είχατε δοκιμάσει μέχρι σήμερα

Υλικά

Έτοιμη ζύμη κουρού

1 κιλό κολοκύθα ψιλοκομμένη

8 κουταλιές της σούπας κομματάκια μαύρης σοκολάτας

4 κουταλιές καστανή ζάχαρη + κατά βούληση για διακόσμηση

80 γρ. καρυδόψιχα

1/2 λοβό βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας ρούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ρούμι.

Μόλις το μείγμα γίνει πολύ συμπαγές, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε απαλά. Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 7x7 εκ. περίπου: με τα χέρια μας απλώνουμε πολύ απαλά όλα τα τετράγωνα.

Τοποθετούμε μια γενναία ποσότητα γέμισης στο κέντρο των μισών τετραγώνων της ζύμης, φροντίζοντας να αφήσουμε τις άκρες ελεύθερες και καθαρές.

Αλείφουμε τις άκρες με ένα βρεγμένο πινέλο νερού και κλείνουμε τα ραβιόλι τέλεια για να μην βγει το μείγμα κατά το μαγείρεμα.

Αλείφουμε όλα τα ραβιόλι με λίγο γάλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.