Υλικά
3 φλ. γάλα πλήρες
5 αυγά, χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι
1 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1 στικ βανίλιας, κομμένο στη μέση και τους σπόρους τους κρατάμε
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3/4 φλιτζανιού ρούμι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το στικ βανίλιας, τους σπόρους βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά. Μόλις βράσει το μίγμα, αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για να γίνει το μίγμα αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε εμ αργές κινήσεις. Ρίχνουμε και το ρούμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-3 ημέρες. Πριν σερβίρουμε χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη, πυκνή μαρέγκα την οποία ομογενοποιούμε με το μίγμα με προσεχτικές κινήσεις. Το Eggnog είναι έτοιμο. Αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω και λίγο αρωματικό μοσχοκάρυδο.
Υ.Γ. Ανάλογα με τα γούστα του καθενός, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές με bourbon, rum, cognac, sherry ή γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος, σε κάθε περίπτωση όμως κρύβει μέσα του το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.