Είναι από τα πιο παλιά γλυκά στην Ισπανία και η ιστορία λέει ότι το εμπνεύστηκαν οι εβραίοι κάτοικοι της Βαρκελώνης και προηγείται χρονικά της γαλλικής κρεμ μπρουλέ.
Αρκεί να προσπαθήσετε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη κρέμα και θα την ερωτευτείτε αμέσως.
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
6 κρόκοι αυγών
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
25 γρ άμυλο καλαμποκιού
1 ξυλάκι κανέλας
1 λεμόνι το ξύσμα
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Καστανή ζάχαρη για γεύση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κανέλα, τη ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και τέλος το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε το γάλα και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη, το άμυλο και τους κρόκους των αυγών, μέχρι να αποκτήσουμε ένα διαυγές μείγμα. Φιλτράρουμε το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά, να ανακατευουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να πάρουμε μια κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε και αφού τη βγάλετε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καστανή ζάχαρη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.