COOKING SUGAR, SUGAR

Το γλυκό της τεμπέλας: Σφολιάτα με μαύρη σοκολάτα και μπανάνα


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2022

Το γλυκό της τεμπέλας: Σφολιάτα με μαύρη σοκολάτα και μπανάνα
www.contemporaneofood.com
Για εκείνες τις στιγμές που η λιγούρα μας «χτυπά» την πόρτα.

Σήμερα προτείνουμε το κλασικό γλυκό της τελευταίας στιγμής, πανεύκολο και πολύ γρήγορο στην προετοιμασία, για όλες εκείνες τις στιγμές που θέλουμε κάτι γλυκό και έχουμε λίγο χρόνο.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 μαύρη σοκολάτα

2 μεγάλες και ώριμες μπανάνες

Μέλι

Κανέλα σε σκόνη

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε το σε ένα ταψί. Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τη σοκολάτα. Στη συνέχεια διπλώνουμε ελαφρώς τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και τις πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με μέλι και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά: η ζύμη πρέπει να είναι σκούρα, αλλά όχι καμένη και κυρίως να μην καεί η σοκολάτα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει: πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.