Σήμερα προτείνουμε το κλασικό γλυκό της τελευταίας στιγμής, πανεύκολο και πολύ γρήγορο στην προετοιμασία, για όλες εκείνες τις στιγμές που θέλουμε κάτι γλυκό και έχουμε λίγο χρόνο.
1 μαύρη σοκολάτα
2 μεγάλες και ώριμες μπανάνες
Μέλι
Κανέλα σε σκόνη
Ζάχαρη άχνη
Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε το σε ένα ταψί. Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τη σοκολάτα. Στη συνέχεια διπλώνουμε ελαφρώς τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και τις πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με μέλι και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά: η ζύμη πρέπει να είναι σκούρα, αλλά όχι καμένη και κυρίως να μην καεί η σοκολάτα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει: πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.