Αν δεν σας αρέσουν τα συνηθισμένα σοκολατένια γλυκά, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το σημερινό καυτερό…κέικ σοκολάτας. Οι πιπεριές τσίλι δίνουν μια ιδιαίτερη ένταση που ταιριάζει πολύ στη σοκολάτα.
250 γρ μαύρη σοκολάτα 70%
200 γρ βούτυρο
80 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Μια μικρή καυτερή πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε με το βούτυρο και την καυτερή πιπεριά και τη σκόνη σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα μπολ δουλεύουμε με ένα σύρμα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά, συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και ύστερα προσθέτουμε τα το μείγμα σοκολάτας. Δουλεύουμε απαλά ανακατεύοντας τα πάντα με μια σπάτουλα και με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Αδειάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.