Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει σωστή και λάθος ώρα για να απολαύσει κάποιος τα pancakes. Μετά το μεσημεριανό επειδή θέλεις κάτι γλυκό. Το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι. Και γιατί όχι και το απόγευμα όταν μαζευτούν οι φίλοι και ψάχνουν όλοι για ένα γλυκό. Με απλά λόγια τα pancakes είναι για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
150 γρ αλεύρι ρυζιού
50 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
Φρέσκα φρούτα
Σιρόπι σφενδάμου για γεύση
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρυζιού, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αυγό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι χωρίς σβόλους.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε στον πάτο μια κουτάλα από το κουρκούτι. Ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσετε το κουρκούτι που έχουμε στη διάθεσή μας.
Σερβίρουμε τα pancakes όσο είναι ακόμα ζεστά μαζί με τα φρούτα, το σιρόπι σφενδάμου ή άλλα υλικά της επιλογής σας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.