COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστή τάρτα με ρικότα και σταγόνες σοκολάτας


JTeam

6 Απριλίου 2022

Λαχταριστή τάρτα με ρικότα και σταγόνες σοκολάτας
www.lericettedimammagy.com
Ένα κλασικό γλυκό που αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Τάρτα με ρικότα και σταγόνες σοκολάτας, ένα λαχταριστό γλυκό με γέμιση που λιώνει στο στόμα, τέλειο ως επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος αλλά και για πρωινό και ως σνακ.

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ αλεύρι, 00

120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

3 κρόκοι αυγών

160 γρ βούτυρο κρύο

1 ξύσμα λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ ρικότα

120 γρ ζάχαρη

1 αυγό ολόκληρο

1 ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας λικέρ

60 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Χτυπάμε με ένα μπλέντερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε έναν κρόκο τη φορά με μια πρέζα αλάτι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα και στη συνέχεια πλάθουμε ένα καρβέλι και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μετά από αυτό το διάστημα, ανοίγουμε με έναν πλάστη και την τοποθετούμε σε ένα ταψί κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν. Με τη ζύμη που περίσσεψε κόβουμε μερικές λωρίδες πλάτους 1 εκ. για να τις διακοσμήσουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας τη ρικότα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τις σταγόνες σοκολάτας και το ρούμι. Ρίχνουμε την κρέμα στη βάση της ζύμης και τη στρώνουμε.

Τοποθετήστε τις λωρίδες ζύμης σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και προσθέτουμε μερικές σταγόνες σοκολάτας ενδιάμεσα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και μετά άλλα 30 λεπτά στους 160 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 4/5 ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.