COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτα μπισκότα λεμονιού χωρίς αυγά


JTeam

13 Απριλίου 2022

Αφράτα μπισκότα λεμονιού χωρίς αυγά
www.lericettedimammagy.com
Ένα νόστιμο γλυκό μπορεί να κάνει την ημέρα μας λίγο πιο απολαυστική.

Μυρωδάτα μπισκότα λεμόνι, με το δροσερό άρωμα του εσπεριδοειδούς να τα κυριεύει. Όποια ώρα και αν τα απολαύσετε θα σας μεταδώσουν τη νοστιμιά αλλά και το υπέροχο άρωμα τους που γεμίζει τον τόπο.

Υλικά

50 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 χυμό λεμονιού

1 ξύσμα λεμονιού

20 γρ. άμυλο καλαμποκιού

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι και το άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κύλινδρο και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την περνάμε στη ζάχαρη για να κολλήσει καλά στην επιφάνεια της ζύμης. Σε αυτό το σημείο κόβουμε τον κύλινδρο κι πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος περίπου ενός εκ.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά.