COOKING SUGAR, SUGAR

Πασχαλινό σοκολετένιο αυγό γεμιστό με τιραμισού: Ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα αφήσει τους πάντες άφωνους


JTeam

23 Απριλίου 2022

Πασχαλινό σοκολετένιο αυγό γεμιστό με τιραμισού: Ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα αφήσει τους πάντες άφωνους
www.lericettedimammagy.com
Κάντε τη διαφορά στο πασχαλινό τραπέζι και σερβίρετε μια εντυπωσιακή εκδοχή του τιραμισού.

Το πασχαλινό αυγό γεμιστό με τιραμισού, ένα τέλειο γλυκό για την ημέρα του Πάσχα που θα αφήσει τους πάντες άφωνους και θα κάνει όλη την οικογένεια χαρούμενη.

Είναι επίσης ένας νόστιμος και ιδιαίτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα πασχαλινά σας αυγά αλλά και μια πολύ απλή και λαχταριστή συνταγή.

Υλικά

Μισό πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

2 κρόκοι αυγών

300 γρ. μασκαρπόνε

200 ml φρέσκια σαντιγί

50 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική

10 μπισκότα σαβαγιάρ

2 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο

1 φλιτζάνι νερό

Για να διακοσμήσουμε

Ψιλοκομμένα φουντούκια

Διάφορα ζαχαρωτά

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το τιραμισού: Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια με ένα σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.

Προσθέτουμε ο μασκαρπόνε στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Για να συνθέσουμε το αυγό: Σπάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στη μέση και τα βουτάμε στον καφέ και στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στο στο αυγό, καλύπτοντας όλο τον πάτο.

Με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής (ή με ένα μεγάλο κουτάλι) καλύπτουμε τα μπισκότα με την κρέμα μασκαρπόνε.

Διακοσμούμε την επιφάνεια του αυγού με ψιλοκομμένα φουντούκια και τα ζαχαρωτά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το απολαύσουμε.