Η ζύμη είναι πολύ γρήγορη και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι μαρμελάδα προτιμάτε, εμείς προσθέσαμε μαρμελάδα πορτοκαλιού αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να προσθέσετε άλλη γεύση ή ακόμα και κρέμα φουντούκι.
Υλικά
250 γρ αλεύρι
130 γρ ζάχαρη
3 αυγά
80 ml γάλα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή 80 ml σπορέλαιο
10 γρ μαγιά, για κέικ
Σπόροι βανίλιας
200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τέλος το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με τη μαγιά στο μίγμα. Ανακατεύπυμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. και ρίχνουμε το μείγμα. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα με το κουτάλι απευθείας πάνω στη ζύμη και ψήνουμε στον φούρνο στους 170° για 45 λεπτά περίπου.
Κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.