Εάν φτιάξετε αυτά τα brownies θα τα λατρέψετε, όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμα, αλλά επίσης επειδή είναι πανεύκολα στην προετοιμασία.
Υλικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
250 γρ. βούτυρο
180 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. αμύγδαλα
40 γρ. φυστίκια
40 γρ. κάσιους
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ύστερα ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του βουτύρου, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το εσωτερικό πρέπει να παραμένει υγρό, επομένως ελέγξτε τη συνοχή με μια οδοντογλυφίδα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.