COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό ψωμί μπριός με μαρμελάδα


JTeam

31 Μαΐου 2022

Λαχταριστό ψωμί μπριός με μαρμελάδα
https://www.lericettedimammagy.com
Ετοιμάζουμε ένα πολύ νόστιμο μπριός με μαρμελάδα για όλα εκείνα τα πρωινά που θέλετε κάτι νόστιμο και για όλες εκείνες τις ώρες που λαχταράτε κάτι γλυκό.

Η γεύση του είναι φοβερή, ενώ όλο το σπίτι θα μοσχοβολάει. Αν δοκιμάσετε έστω και ένα μικρό κομμάτι, πολύ δύσκολα θα αντισταθείτε στο δεύτερο.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

250 γρ γάλα

1 αυγό ολόκληρο

1 κρόκο αυγού

10 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας ή 5 γρ. ξηρή

7 γρ. αλάτι

80 γρ. ζάχαρη

60 γρ βούτυρο

Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

1 αυγό, για το βούρτσισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ. Τέλος προσθέτουμε ένα αυγό συν τον κρόκο και το αλάτι.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε κρύο βούτυρο λίγο τη φορά, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ζυμώνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην διαλύεται. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει στον φούρνο με σβηστό το φως μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του για περίπου 3/4 ώρες.

Ύστερα ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια του πλάστη (χωρίς όμως να την πιέσουμε δυνατά) και σχηματίζουμε ένα αρκετά μεγάλο παραλληλόγραμμο. Απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας και τυλίγουμε σχηματίζοντας έναν κύλινδρο.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο για άλλα 15 λεπτά. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.