COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστά vegan τρουφάκια σοκολάτας


JTeam

20 Ιουνίου 2022

Λαχταριστά vegan τρουφάκια σοκολάτας
https://essenzavegetale.com
Λαχταριστά γλυκάκια για να τα φάτε σε μια μόνο μπουκιά χωρίς ενοχές.

Κάποιοι τα ονομάζουνε τρουφάκια, άλλοι ενεργειακές μπάλες και μερικοί ενεργειακές μπουκιές ... αλλά αυτό δεν πειράζει, η ιδέα είναι πάντα η ίδια: Νόστιμα γλυκά που τρώγονται σε μια μπουκιά.

Τα υλικά; Η βάση αποτελείται από χουρμάδες, ένα από αυτά τα αγαπημένα μας φρούτα. Στη συνέχεια είναι σημαντικό να είστε δημιουργικοί, γιατί μπορείτε πραγματικά, έχοντας ως βάση τους χουρμάδες, να προσθέσετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, κάσιους, σπόρους, σοκολάτα και φρέσκα φρούτα.

Η εκδοχή που σας προτείνουμε σήμερα έχει ως πρωταγωνιστή τη μαύρη σοκολάτα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια απαλή υφή εμπλουτισμένη με κομμάτια αμύγδαλου που σπάνε τη μονοτονία και προσφέρουν μια πιο ενδιαφέρουσα μπουκιά με μια νότα τραγανότητας.

Υλικά

12 χουρμάδες

60 γρ. αμύγδαλα

50 γρ. σοκολάτα Vegan Μαύρη 70%

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Τριμμένη καρύδα για γεύση

Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για γεύση

Καβουρδισμένο σουσάμι για γεύση

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη μαύρη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η σοκολάτα λιώσει σχεδόν τελείως, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει εντελώς.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και τους χτυπάμε μαζί με τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες μείγμα.

Τώρα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Θα σχηματιστεί μια μπάλα που θα έχει μια συμπαγή και κολλώδη υφή.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να σχηματίζουμε μπαλάκια που στη συνέχεια θα καλύψουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα στο ψυγείο και τα vegan τρουφάκια σοκολάτας είναι έτοιμα.

Υ.Γ. Αυτά τα νόστιμα τρουφάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, αλλά αν θέλετε μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για να τα έχετε πάντα διαθέσιμες ως βραδινό γλυκό ή ως συνοδευτικό στον καφέ. Απλά φροντίστε να τα βγάλετε από την κατάψυξη από πριν, για να απολαύσετε τη νόστιμη υφή τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.