COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο εύκολο vegan παγωτό μπανάνας με 2 μόνο υλικά


JTeam

4 Ιουλίου 2022

Το πιο εύκολο vegan παγωτό μπανάνας με 2 μόνο υλικά
unsplash
Γνωρίζατε ότι οι κατεψυγμένες μπανάνες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα κρεμώδες, σπιτικό παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά και vegan; Τώρα το ξέρετε, και νομίζω ότι θα σας αρέσει.

Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να φτιάξετε το σημερινό παγωτό. Μόνο το μπλέντερ σας και λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

Το παγωτό μπανάνας έχει σχεδόν την ίδια κρεμώδη υφή με το πραγματικό παγωτό, χωρίς τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τους κρόκους αυγών του κανονικού παγωτού.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα στο παγωτό μπανάνα εκτός από μπανάνες. Αν και χρειάζεστε λίγο υγρό από γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού, μόνο για να γυρίσουν οι λεπίδες του μπλέντερ.

Πως να το φτιάξετε

Για να φτιάξετε το vegan παγωτό μπανάνας, θα ξεκινήσετε με τις ώριμες, ξεφλουδισμένες μπανάνες και θα τις παγώσετε σε μια σακούλα με φερμουάρ ή σε δοχείο κατάψυξης.μέχρι να στερεοποιηθούν.

Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, βγάζετε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε στο μπλέντερ με το φυτικό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Η υφή που παίρνετε είναι εκπληκτικά παρόμοια με το πραγματικό παγωτό και οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε πηκτίνη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σίγουρα θα νιώσουν ότι το παγωτό μπανάνα είναι πιο ελαφρύ και πιο εύπεπτο από το κανονικό παγωτό.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή κάρδαμο, φρέσκα βατόμουρα ή κατεψυγμένα σμέουρα, 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου ή αμύγδαλα

Υλικά

2 μπανάνες, κατεψυγμένο

½ φλιτζάνι γάλα φυτικής προέλευσης

Εκτέλεση

Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες σε ένα μπλέντερ μαζί με το φυτικό γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε με μια σπάτουλα.

Απολαύστε το αμέσως ή αποθηκεύστε το σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Το παγωτό θα γίνει σκληρό αν φυλάσσεται στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Εάν συμβεί αυτό, αφήστε το να μαλακώσει στον πάγκο για 20 λεπτά (ή μέχρι να μπορέσετε να το αφαιρέσετε).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.