Μόλις δοκιμάσετε το σημερινό γλυκό δεν θα ξεκολλάτε από το κουτάλι. Ένα γλυκό πειρασμός που τους καθηλώνει όλους όταν το γευτούν. Γρήγορο στην παρασκευή του και αν το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια τότε πραγματικά απογειώνεται.
Υλικά
120 γρ. ασπράδι αυγού
30 γρ βότκα
12 γρ. άμυλο πατάτας
Λάιμ τον χυμό και το ξύσμα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με 50 γραμμάρια ζάχαρη. Στη συνέχειά σε μια κατσαρόλα βράζουμε 80 γραμμάρια χυμό λάιμ με 40 γραμμάρια ζάχαρη, τη βότκα και το άμυλο πατάτας. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο λίγο το χτυπημένο ασπράδι προσθέτοντας το τριμμένο ξύσμα από το λάιμ.
Λαδώνουμε 4 φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει καλά στον πάτο και τις άκρες κάθε φόρμας. Απλώνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.