Μόλις δοκιμάσετε το σημερινό γλυκό δεν θα ξεκολλάτε από το κουτάλι. Ένα γλυκό πειρασμός που τους καθηλώνει όλους όταν το γευτούν. Γρήγορο στην παρασκευή του και αν το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια τότε πραγματικά απογειώνεται.
120 γρ. ασπράδι αυγού
30 γρ βότκα
12 γρ. άμυλο πατάτας
Λάιμ τον χυμό και το ξύσμα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με 50 γραμμάρια ζάχαρη. Στη συνέχειά σε μια κατσαρόλα βράζουμε 80 γραμμάρια χυμό λάιμ με 40 γραμμάρια ζάχαρη, τη βότκα και το άμυλο πατάτας. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο λίγο το χτυπημένο ασπράδι προσθέτοντας το τριμμένο ξύσμα από το λάιμ.
Λαδώνουμε 4 φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει καλά στον πάτο και τις άκρες κάθε φόρμας. Απλώνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μετά από 30 χρόνια - Ήταν του ξυλουργού που βοήθησε στην αποκατάσταση από τη φωτιά του 2019
- Ισχυρή κρέμα lifting: 5+1 προϊόντα για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη
- Η Σίντνεϊ Σουίνι εθεάθη στο αυτοκίνητο του πρώην της, Τζόναθαν Νταβίνο - Ο τσακωμός τους έξω από το σπίτι της