COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς με γιαούρτι


JTeam

8 Αυγούστου 2022

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς με γιαούρτι
https://blog.giallozafferano.it
Το παγωτό σάντουιτς είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές λιχουδιές μικρών και μεγάλων.

Σήμερα φτιάχνουμε το κλασικό παγωτό σάντουιτς, αλλά με βάση το γιαούρτι το οποίο εμπλουτίζουμε με φράουλες και μερικά κομματάκια σοκολάτα.

Υλικά

30 μπισκότα τύπου πτι μπερ

500 γρ. γιούρτι

240 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

80 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. φράουλες

60 γρ. κομματάκια σοκολάτας

8 γρ. βρώσιμη ζελατίνη

Εκτέλεση

Για την κρέμα γιαουρτιού: Αρχικά, μουλιάζουμε τα βρώσιμα φύλλα ζελατίνης σε πολύ κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν. Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το γιαούρτι, 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τη ζεσταίνουμε και στη συνέχεια την προσθέτουμε στην καλά στραγγισμένη ζελατίνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζελατίνη στο μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το πολυμίξερ.

Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις κόβουμε στα τέσσερα κατά μήκος και τις προσθέτουμε στην κρέμα γιαουρτιού μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα να αναμειχθούν τα υλικά.

Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα ώστε να εξέχει άφθονα από τα πλαϊνά και απλώνουμε τα μισά μπισκότα στο ταψί, αλλά να μην ακουμπάνε το ένα το άλλο, και περιχύνουμε πάνω από κάθε μπισκότο την κρέμα γιαουρτιού και μετά τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες. Μόλις σφίξει το μίγμα, βγάζουμε τα μπισκότα από την κατάψυξη, περιμένουμε λίγη ώρα και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.