Ένα γλυκό με κρεμώδεις στρώσεις, φτιαγμένες με γιαούρτι και κρέμα ρικότα. Είναι τέλειο ως σνακ ή για να το σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά το γεύμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε.
Αν δεν σας αρέσουν πολύ τα μούρα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τα φρούτα της αρεσκείας σας. Για παράδειγμα φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια…
Υλικά
400 γρ ρικότα
50 γραμμάρια ζάχαρη
300 γρ γιαούρτι
500 γραμμάρια βατόμουρα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( για το μαγείρεμα των φρούτων )
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα) σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και φιλτράρουμε τα πάντα με ένα σουρωτήρι και αφήνουμε το σιρόπι από τα φρούτα αλλά και τα φρούτα να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τη ρικότα μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα φλιτζάνι και βάζουμε στον πάτο λίγη κρέμα. Στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ εμποτισμένα στο σιρόπι μούρων και καλύπτουμε με μια στρώση κρέμας, μερικά βατόμουρα και μερικά κουταλάκια του γλυκού σιρόπι. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο, μέχρι να έχουμε πολλά φλιτζάνια και να τελειώσουν όλα τα διαθέσιμα υλικά.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.