Απλά υλικά και μια εύκολη διαδικασία παρασκευής έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το νόστιμο γλυκό.
250 γρ. ντοματίνια
200 γρ. βουβαλίσια ρικότα
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
20 ριγκατόνι
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
Βασιλικός
Αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη
Πηκτίνη
Φυστικέλαιο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι και όταν βράσει το νερό προσθέτουμε τα ριγκατόνι.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα μαγειρεύουμε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, 3 λωρίδες πορτοκαλιού, λίγα φύλλα βασιλικού και 2 κουταλάκια του γλυκού πηκτίνη, για 13-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος κοσκινίζουμε παίρνοντας μια λεία μαρμελάδα.
Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι, τα κρυώνουμε σε κρύο νερό και τα στεγνώνουμε. Συλλέγουμε τη ρικότα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο καυτό φυστικέλαιο, λίγα τη φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα περνάμε σε ζάχαρη άχνη και τα γεμίζουμε με ρικότα. Ύστερα τα μοιράζουμε σε πιάτα, μαζί με τη μαρμελάδα ντομάτας και συμπληρώνουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.