AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING SUGAR, SUGAR

Γλυκά ριγκατόνι με μαρμελάδα ντομάτας και βουβαλίσια ρικότα


JTeam

10 Σεπτεμβρίου 2022

Γλυκά ριγκατόνι με μαρμελάδα ντομάτας και βουβαλίσια ρικότα
https://www.lacucinaitaliana.it
Είναι τόσο νόστιμο που δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα κομμάτι.

Απλά υλικά και μια εύκολη διαδικασία παρασκευής έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το νόστιμο γλυκό.

Υλικά

250 γρ. ντοματίνια

200 γρ. βουβαλίσια ρικότα

125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

20 ριγκατόνι

1 λεμόνι

1 πορτοκάλι

Βασιλικός

Αμύγδαλα

Ζάχαρη άχνη

Πηκτίνη

Φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι και όταν βράσει το νερό προσθέτουμε τα ριγκατόνι.

Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα μαγειρεύουμε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, 3 λωρίδες πορτοκαλιού, λίγα φύλλα βασιλικού και 2 κουταλάκια του γλυκού πηκτίνη, για 13-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος κοσκινίζουμε παίρνοντας μια λεία μαρμελάδα.

Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι, τα κρυώνουμε σε κρύο νερό και τα στεγνώνουμε. Συλλέγουμε τη ρικότα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο καυτό φυστικέλαιο, λίγα τη φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα περνάμε σε ζάχαρη άχνη και τα γεμίζουμε με ρικότα. Ύστερα τα μοιράζουμε σε πιάτα, μαζί με τη μαρμελάδα ντομάτας και συμπληρώνουμε με τριμμένο αμύγδαλο.